RSS
Paparan Blog ini adalah lebih menarik menggunakan Mozilla FireFox

Creampuff

Posted by : Umieja at 2:29 AM 0 Comments


lamanyeee....tak update blog ni...huhuhu...kali ni tempahan creampuff - 15pcs kak yanie, 30pcs hazliana harun dan 60pcs kak Ain....semuanya kenalan FB ye.  tq kepada semua yg mengorder.

Steam Cheese Brownies

Posted by : Umieja at 10:21 PM 0 Comments

Stem Cheese Brownies ini ditempah oleh Dr. Siti Zaharah utk anak lelaki beliau.  Alhamdulillah they luv d taste.  Deko simple aje - sy letakkan juga wafer choc and sweets keliling cake.  Tq Dr. Siti kerana sudi menempah dgn umieja

Carrot Almond Cheese Cake

Posted by : Umieja at 9:50 PM 0 Comments

Tempahan Carrot Almond Cheese Cake.....ini pun tempahan yg baru sempat sy masukkan huhuhu.  Tak ingat nama customernya hhuhuhu (malas nak cek dlm tab huhuhu).

Utk makluman, gambar2 tempahan saya masukkan ikut turutan tempahan tp sy masukkan di sini bila sy free jeeee....huhuhu.  Harap sudi laa singgah ke blog sy ye...Kepada yg sudi menempah terima kasih saya ucapkan. 

Steam Cheese Brownies & Creampuff

Posted by : Umieja at 9:41 PM 1 Comments

Lamanya saya tak update blog ini.  Alhamdulillah tempahan masih berjalan spt biasa.  Cuma saya agak sibuk dan x byk masa utk luangkan masa di sini.  Baru2 ini hp kesayangan saya telah hilang - ada beberapa gambar tempahan jugak tak sempat sy masukkan di sini....huhuhuhu.  Anyway, ini juga tempahan lepas yg baru nak dimasukkan huhuhu


Kek Steam Cheese Brownies dan 60pcs creampuff tempah oleh Yanti sempena bday anak perempuan beliau.  Tqvm dear Yanti.

Red Velvet dan Creampuff

Posted by : Umieja at 12:55 AM 0 Comments

Kek Red Velvet dan 45 pcs creampuff - repeat order dari Kak Ira (staf AOBA).  Tq kak ira for the compliment heheehe.

Steam Choc Moist lagi..

Posted by : Umieja at 12:52 AM 0 Comments

kek 2 tingkat Steam Choc Moist - last minit repeat order dari Pn. Nazminas.  Tqvm

Steam Choc Moist & Creampuff

Posted by : Umieja at 12:48 AM 0 Comments

3 biji Steam Choc Moist utk jamuan penutup raya ditempah oleh jiran saya.  Gambar creampuff tidak saya masukkan sbb malas nak cari huhuhu lambat sgt update blog gituler jadinye. 

Steam Choc Moist

Posted by : Umieja at 12:37 AM 0 Comments

Kek Steam Choc Moist repeat order dari En. Nan tokey katering.  Terima kasih En. Nan...

Choc Moist & Cheese Brownies

Posted by : Umieja at 12:32 AM 0 Comments

Lamanyeee tak update blog....lama tak jenguk ke sini. sejak kebelakangan ini sy sibuk dgn keje ofis dan aktiviti pelajar. Anyway sy update skit blog ni jp lagi kena continue keje lain huhuhu...ada masa sy akan update lagi.

Tempahan Steam Choc Moist utk jamuan makan - Pn. Ina dari Kajang.  Alhamdulillah dpt good feedback dari Pn. Ina

Steam Cheese Brownies staf dari Idec UPM (namanya saya lupe) utk anak gadisnye yang ke 5 thn.  Kek laku menurut smsnye alhamdulillah tqvm. Beliau juga ada menempah 15pcs creampuff (gambar tak amik pun).     

Siiibbuuuknyeee sayeeee.....

Posted by : Umieja at 9:51 PM 0 Comments

Assalammualaikum, dah lama saya tak update blog kerana kesibukan masa dgn kerja-kerja rumah, tempahan juga kerja ofis.  Lps raya sy sibuk dgn tempahan open house. Abis raya sibuk pula dgn kemasukan pelajar baru di UPM.  Sabtu dan Ahad pun dtg ofis kerana ada aktiviti utk pelajar baru. Tempahan yg diterima utk open house masa bulan Syawal pun tak sempat sy masukkan di sini kerana jadual sy yg agak padat.  Tambah kalut bila anak saya dua2 sihat dan salah sorg pula demam berpanjangan (berulang2).

Alhamdulillah...lega ati bila anak-anak dah sihat dan sy pula baru balik dari mengikuti Program Team Building di Eagle Ranch Port Dickson selama 3 hari.  Insyaallah, sy akan update gambar2 tempahan yg diterima nanti........(nak siapkan keje ofis ni haaa) huhuhu.  

Posted by : Umieja at 3:09 AM 0 Comments

Blueberry cheese brownies

Posted by : Umieja at 9:38 PM 0 Comments

Blueberry Cheese Brownies - tmpahan Pn. Afinas utk dibawa blk kg.  Tq dear.

Red Velvet lagi

Posted by : Umieja at 8:51 PM 0 Comments

Kek Red Velvet dr. Marlina sudi order.  katanya utk bossnye.  Alhamdulillah good feedback from her, colleagues n her boss. Tqvm dear.

Cornchoc

Posted by : Umieja at 8:31 PM 0 Comments

Ini adalah sebahagian tempahan Cornchoc sempena raya yang sempat diambil gambar.  Sebahagian lagi telah diedar dan tak sempat sy snap gambar.  Kepada pelanggan yg mengorder, kakak2 dan suami yg byk membantu TERIMA KASIH. 

Cupcake Upin & Ipin

Posted by : Umieja at 7:19 PM 0 Comments

Cupcake buah with ganache n edible image upin & ipin.  Terima kasih Kak Bib

Choc Moist & creampuff

Posted by : Umieja at 2:12 AM 0 Comments

Repeat order dr pn. Odah....Choc Moist dan Creampuff  - yg ini utk berbuka puasa

creampuff utk berbuka

Posted by : Umieja at 2:59 AM 0 Comments

tempahan creampuff juga utk berbuka puasa juga kerap sy terima dlm bulan mulia ini tp memandangkan kesuntukan masa tidak byk gambar yg sy ambil dan juga malas nak masukkan - gambar creampuff sama je hehehe so ini antara creampuff yg dibuat utk tempahan berbuka puasa.  kepada semua yg telah mengorder creampuff sy sepanjang ramadhan ini terima kasih.....

steam choc moist utk berbuka

Posted by : Umieja at 2:53 AM 0 Comments

tempahan last minit utk iftar sy deko sempoi jer - tq pn nor.

Cornchoc & Steam Choc Moist

Posted by : Umieja at 12:09 AM 0 Comments


Lamanye tak update blog hihi.  Tempahan ni pada 19/7 - 5 balang cornchoc diorder oleh my officemate dan sebiji kek steam choc moist (almost 2 kg) ditempah oleh sesorg yg sy lupe namanya sempena bday anak beliau.  Kek ini dibawa ke sekolah anaknye. 

CORNCHOC SEPANJANG RAMADHAN & RAYA

Posted by : Umieja at 7:20 PM 0 Comments

ATAS PERMINTAAN yang pernah merasai kerangupan dan kesedapannya, CORNCHOC KINI KEMBALI!  Ini tahun ketiga saya menjual cornchoc bila tiba Ramadhan dan raya. CORNFLAKE YANG DISADUR DGN CHOC BERKUALITI tidak dicampur dgn choc  murah ye. Alhamdulillah sambutan amat menggalakkan. Rasanya sedap dan rangup.  Insyaallah puas ati.  Tak caya bole cuba hehe 

Kepada para pelanggan budiman sekiranya ingin menempah harga hanya RM18 sebalang (50pcs). 

Kek Choc Moist Besar

Posted by : Umieja at 6:45 PM 0 Comments

Kek Choc Moist 2 1/2 kg diorder oleh Pn. Dian.  Yg ini sy terlupe nak masukkan sblm ni.

Red Velvet, Steam Choc Moist & Creampuff

Posted by : Umieja at 3:40 AM 0 Comments


30pcs dan 15pcs Creampuff repeat order dari Ayu, Kek Steam Choc Moist diorder oleh Mira dan Red Velvet utk majlis pertunangan diorder oleh Kak Yanie.  Tqvm uoollss...

Steam Cheese Brownies

Posted by : Umieja at 3:36 AM 0 Comments

Repeat order dari jiran - kek Steam Cheese Brownies.  Tqvm Kak Aizan

Creampuff

Posted by : Umieja at 9:22 PM 0 Comments

30pcs creampuff & 15pcs x 2 boxes creampuff - repeat order dari Ayu.  tQ dear.   

Red Velvet, Choc mOist kek & Creampuff

Posted by : Umieja at 9:17 PM 0 Comments


Terima kasih Iskandar (a.k.a Mawi)  kerana menempah kek Red Velvet, Choc Moist dan Creampuff 60pcs.  Gambar kek Choc moist tak sempat amik sbb nak cepat packing. 

kEK boBOBOY

Posted by : Umieja at 9:09 PM 0 Comments

Kek utk cucu Kak Bib.  Tq kak Bib.  Rasanya lepas ni kek red velvet sy tak nak letak edible image sbb gambar nye bole jadi berkedut.  nasib baik yg ini sempat dipotong sblm menjadi berkedut. hehehe

Kek Choc Moist doll

Posted by : Umieja at 6:38 PM 0 Comments


Last minute order dr my dear jiran for her daughter - Nuru Farhani yg ke-7 thn.  Sedap nama tu kan. Semoga Nurul menjadi anak yang solehah...amiiin... Kek Choc Moist utk dibawa ke sekolahnye....

Steam Cheese Brownies

Posted by : Umieja at 3:20 AM 0 Comments

Tempahan pada 8/6/2012 ini adalah Kek Steam Cheese Brownies yg ditempah oleh Kak Shikim JPTH  utk dibawa blk kg pada 8 Jun 2012 bg menyambut hari lahir bondanya yg disambut awal.

Carrot Almond Cheese Cake & Oreo Choc

Posted by : Umieja at 8:32 PM 0 Comments


Carrot Almond Cheese Cake ditempah oleh Kayla dan 20pcs Oreo Choc - repeat order dari Pn. Mariani.  Tq to Pn. Kayla & Pn. Mariani.

Red Velvet

Posted by : Umieja at 7:47 PM 0 Comments

Kek Red Velvet ini last minute order oleh Pn. Yanti utk beliau bawa pulang ke kampungya.  Tq Pn. Yanti.

Red velvet & Marble Cheese Brownies

Posted by : Umieja at 10:19 PM 0 Comments


RV kek & Marble Cheese Brownies. Tempahan ini dari Rozana Nana.  Kek ini agak lambat siapnye kerana masalah dapur sy dan kesihatan sy.  Sakit kepala menyerang semula.  Sorry dear Zana. Nampaknya perlu pasang air-cond di dapur kerana bahang sgt sampai lambat nak beat cream saya.

150 pcs cupcake dan 150pcs oreo choc

Posted by : Umieja at 7:50 PM 0 Comments


150pcs cupcake dan 150pcs oreo choc ditempah oleh Kak Bib utk qiqah cucunya. Tetapi ini sahaja gambar yg boleh diterima yg lain kabur sbb diambil oleh anak saya dan anak buah juga. Gambar oreo choc sebanyak 150pcs juga tak sempat sy ambil kerana  telah dipack oleh anak buah saya lupe nak pesan ambil gambar dulu huhuhu.  Rugi juga tak sempat ambil gambar oreo choc yg comel2 tu yg mengambil masa 3 hari utk disiapkan almaklumla bekerja.  Tapi nasib baik ada kakak dan anak buah sy yg membantu.  Kepada Kak Bib terima kasih sudi mengorder dgn Umieja Homemade Choc.

Creampuff

Posted by : Umieja at 7:19 PM 0 Comments

150pcs creampuff ditempah oleh Pn. Amy Hamizan.  Tqvm

35pcs Choc Beryls

Posted by : Umieja at 2:33 AM 0 Comments

35pcs Choc Beryls - ditempah oleh kawan jiran depan umah hikhikhik nama kawan tu tak pasti yg mana satu. 

Carrot Almond Cheese Cake

Posted by : Umieja at 3:47 AM 0 Comments

Carrot Almond Cheese Cake ditempah oleh kawan jiran saya.  hehehee terima kasih pada yang sudi menempah dan Kak Aizan - jiran sy.

Lollichoc Beryls

Posted by : Umieja at 3:42 AM 0 Comments

100pcs lollichoc ditempah oleh pegawai baru di ofis sy yang kini bergelar pengantin baru.  Thanks Pn. Ain SELAMAT PENGANTIN BARU MOGA BAHAGIA KE ANAK CUCU!   Saya menggunakan Choc Beryls insyaallah puas ati dgn rasanya..

Kek Steam Cheese Brownies

Posted by : Umieja at 3:34 AM 0 Comments

kek Steam Cheese Brownies ditempah oleh Dr. Siti Zaharah sempena bday anak lelaki beliau.  Alhamdulillah Dr. Siti said his son luv d cake!   Terima kasih Dr.

Creampuff

Posted by : Umieja at 8:11 PM 0 Comments

60pcs creampuff diorder oleh kawan hubby & 60pcs lagi diorder oleh staf AOBA.  Dua2 repeat order alhamdulillah.....

Creampuff, Carrot Cheese Cake & Steam Cheese Brownies

Posted by : Umieja at 7:51 PM 0 Comments


Cream Puff diorder oleh Kak Bib, Steam Cheese Brownies diorder oleh En. Saiful Hamdani dan Carrot Cheese Cake diorder oleh En. Johari.  Terima kasih semua yg sudi mengorder.