RSS
Paparan Blog ini adalah lebih menarik menggunakan Mozilla FireFox

Posted by : Umieja at 11:11 AM 0 Comments


Yey cream puff kali ni ditempah oleh officemate ku. Tqvm

Chocolate Moist Cake

Posted by : Umieja at 10:48 AM 0 Comments



Kek CMC ini ditempah oleh En. Ammar ex-staf di ofis ku. Skrg da jadi pramugara dah En. Ammar kita ni....Kek ni sempena bday aweknye....siap pesan suh buat cantik2 deko ikut suka atila asalkan sedap! Suspen tul dibuatnya. Keesokannya sy terima sms dari En. Ammar "Kek sedap...terasa coklatnye...best!"

Tq Ammar bolela suh kengkawan pramugara pramugari lain order lak..hahahhahaa.

Akak doakan moga2 Ammar happy dan berjaya dlm kerjaya baru yg Ammar ceburi.


cream puff

Posted by : Umieja at 10:34 AM 0 Comments


Cream puff ini ditempah oleh jiran ku utk makan2. katanya anak2nya sukakan rasanya.... tak terlalu manis dan lembut gitu.....alhamdulillah....hip hip horey!

apsal takleh upload gambar?

Posted by : Umieja at 9:32 PM 0 Comments

Dok pikir napela takleh upload gambar dlm blog ni. Da byk kali dok try upload. Kawan2 yg lain ada masalah upload gambar tak?

Kek untuk Ude...

Posted by : Umieja at 8:17 AM 0 Comments




Kek ini ditempah oleh my cousin utk ibu dan anak buahnya yg disambut serentak. Hope they like d cake n enjoy d party! Terima kasih cousin sudi order dari ija.....Perkataan happy birthday pada lilin takde gambarnye....

Sorry ye gambarnye agak blurrr - hmm betul la kata kawanku bab amik gambar mmg fail!

Cream puff

Posted by : Umieja at 8:09 AM 0 Comments


PRODUK TERBARU SAYA YEY!

Cream puff ini ditempah oleh Dr. Syiqin 22Jun baru ini utk makan2 di jabatan. RA Dr. Syiqin pagi lagi da datg amik dari sy di ofis. Tp dpt tau Dr. Syiqin terpaksa mc aritu kerana sakit mata so tak tau la Dr. syiqin dpt rasa atau tak cream puff tu. Anyway harap Dr. cepat sembuh n tq sudi order dr saya.

baru2 ni sy bg jiran2 dan rakan2 di ofis....alhamdulillah dpt respond yg baik...dan terima beberapa tempahan lagi....TQ semua yg sudi bg komen...

Tempahan 18 Jun

Posted by : Umieja at 7:50 AM 0 Comments


Kek ini ditempah oleh staf FPP UPM. (Maaf le sy tak ingat namanya ckp through phone je masa amik kek pun tak sempat borak lama). Katanya nak kek kosong sahaja tak perlu topping ape2 kerana katanya tak suka manis2. Hmmm jaga pemakanan kot tu sbb manis lawa je orgnye. hehehe.....So ginila hasil kek steam choc moist as requested. Terima kasih sudi order ye kak.

25pcs choc

Posted by : Umieja at 7:43 AM 0 Comments


25pcs choc ini pula ditempah oleh En Hazly for someone special. Tqvm.

tempahan 17Jun

Posted by : Umieja at 7:36 AM 0 Comments




20pcs coklat oreo ditempah oleh Kak Jamilah dari FSK UPM. Tak pasti utk majlis ape...anyway harap Kak Jamilah berpuas ati. Tq kak...

Tempahan utk makang2

Posted by : Umieja at 7:08 AM 0 Comments


Baru skrg dpt upload gambar tempahan minggu lepas. Kek ini ditempah oleh Kak Da minggu lepas - order last minute utk makang2 kerana nyambut emaknya yg datang dari kg. Katanya da lama tak makan kek ni tingin lak.....kebetulan maknye dtg. Sms Kak Da - "sedapnye......nanti akak order lagi". Tq kak!!!!!!

CMC lagi

Posted by : Umieja at 12:21 AM 0 Comments





Tempahan Chocolate moist cake kali ni dtg dari officemate sy. Tq ita sudi order.
harap beliau sekeluarga sukakan kek ini....


"selamat pengantin baru"

Posted by : Umieja at 6:06 AM 0 Comments


Kek brownies cheese topping ganache n white choc. Repeat order dari kak pinat. Katanya nak bagi buah tangan je kat pasangan baru kawin sedara belah suaminya so deko simple2 je apelagi sy deko sempoi je la hehehe. Kata kak pinat kek ni cepat abis. Yeeeeyyyy....tq kak pinat.

Order dari Kak pinat

Posted by : Umieja at 5:50 AM 0 Comments


Order dari kak pinat. kata kak pinat deko ikut saya sbb utk makan2 je. oleh kerana ada anggur skit so sy tepek le kt atas kek ni. Alhamdulillah, kak pinat sekeluarga sukakan rasanya dan telah order lagi kek yg sama utk dibawa ke pengantin belah suaminya. Tq dear kak pinat.