RSS
Paparan Blog ini adalah lebih menarik menggunakan Mozilla FireFox

Moist chocolate cake lagi

Posted by : Umieja at 6:09 PM 1 Comments

Kali ni tempahan dari En. Aidil JAQ sempena bday anak sulungnye yg ke-2 thn. Terima kasih Aidil. Alhamdulillah....aidil sms kata kek sedap dan turut bg komen positif dlm fb hehehe tq





disaluti ganache n filling ganache. chocolate berryls luv shape merah menyala! yummie..


kek sempena hari guru

Posted by : Umieja at 3:08 AM 0 Comments

kek ni sy buat tanda terima kasih kepada cikgu2 yg mengajar anak saya. Sblm ni anak sy trauma nak p taska kerana pengalaman lalu hehhe. kat sekolah ni alhamdulillah dia da pandai baca dan excited nak blajar benda baru. sampai dlm tidur pun dia bole mengeja lagi punyala excited....alhamdulilllah.....kek ni beratnya 2.5kg


Moist Choc Cake. topping bcream n ganache, strawberry, grapes. filling bc n ganache.


Repeat order dari Prof Siti

Posted by : Umieja at 3:00 AM 0 Comments

Tempahan Oreo Choc ni adalah repeat order dari Prof Siti. Beliau nak paten yg sama yg pernah diorder dahulu - bentuk ikan. Citer Prof Siti kawan2nye juga kata choc ini sedap! Alhamdulilllah... Yey....Tq Prof. Siti...



order 18/5/2011

Posted by : Umieja at 7:51 PM 0 Comments

Tempahan Blueberry Marble Cheese Brownies lagi dari kawan kakak saya hehehe (tak pasti sape nama kawannya) anyway tq




Tempahan oleh Kak Nor

Posted by : Umieja at 7:12 PM 0 Comments

Tempahan Cupcake Choc Moist ini dtg dari jiran saya Kak Nor utk anaknye yg dok di asrama kajang. sblm ni sy pernah buatkan utk kak nor saje utk makan2. So Kak Nor nak cupcake yg sama dan deko sebijik cam yg sy buatkan utk Ira sblm ni. (senang sikit keje sy hehehe). TQ Kak Nor.


cupcake choc moist with topping ganache n bcream so yummy
Try it n u gonna luv it! Heeee.....

CHOCOLATE MOIST CAKE

Posted by : Umieja at 1:37 AM 0 Comments

Tempahan dari staf Fak Pengajian Alam Sekitar UPM utk suami beliau. Bakal ibu ini sdg menunggu hari utk bersalin. Semoga selamat melahirkan cahaya mata pertama & enjoy d cake. terima kasih ye...


Filling ganache....topping bc, ganache n strawberry....


Aisar tu nama baby yg bakal lahir.....hmmmm sweet je kan...


Tempahan Blueberry MCB Dari Regular Customer

Posted by : Umieja at 2:29 AM 0 Comments

Repeat order dari staf uniten Bangi untuk makan bersama anak2 dan ibunya. Tq Kak Ana muuaaahhh! hehehe..



telah beberapa kali sy menerima repeat order drpd staf TNB & uniten bangi ttp tidak dpt dimasukkan ke dlm blog kerna sblm ni buta IT hehehe.....harap bantuan org lain. dan kerna tak reti update blog masa tu byk juga yg tidak sy ambil gambr. jadi di kesempatan ini sy nak ucapkan TERIMA KASIH BANYAK2 kepada semua yg sudi menempah terutama kawan2 kakak sy di TNB & uniten tu...terima kasih yee...

TEMPAHAN CARROT CAKE

Posted by : Umieja at 2:01 AM 0 Comments

Carrot Cake + cheese frosting untuk Pn. Salmi. "Thumbs-up!" katanya. TQVM.





main coreng2 je ganache itew...hehehehe...


Cupcakes for Ira

Posted by : Umieja at 1:28 AM 0 Comments

Kak Ngah tempah Cupcake Choc Moist utk diberikan kpd kawan2 anaknye yg menyambut bday yang ke-14 thn. Ira excited nak bg kawan2 kat kelas dia.




HAPPY BIRTHDAY DEAR IRA!

~Birthday Cake for Arfan and Nadine~

Posted by : Umieja at 12:03 AM 0 Comments

Yeay!!! Kali ni order dari rakan sekerja untuk besday anaknya dan kawan anaknya yang umur setahun..request nak cake No 1... dengan design yang sebelah ada girlish2 and sebelah lagi ada boyish... Harap Nurul suka ya... (Kereta tu jangan makan tau, itu untuk Arfan (^.^)..

Mempersembahkan Marble Cheese Brownies + Moist Chocolate Cake....


~Sedapnya Moist Chocolate Cake hehehe~

Posted by : Umieja at 11:58 PM 0 Comments

Haloooo... Ni order dari jiran saya untuk makan-makan katanya... Thanx ya....





Moist Chocolate Cake..Topping BC and ganache and strawberry....

~Marble Cheese Brownies + Blueberry Cheese Brownies~

Posted by : Umieja at 11:38 PM 0 Comments

Marble Cheese Brownies order dr Kajang dan Blueberry Marble Cheese Brownies dari Bank Muamalat KL... Yummy!!



Marble Cheese Brownies




Blueberry Marble Cheese Brownies

~Slamat Hari Jadi to K.Pinat~

Posted by : Umieja at 11:33 PM 0 Comments

Sempena Hari Tua Kak Pinat :-) ..rakan opisku... juga regular customerku... Fruity Moist Choc Cake....




~Steam Cheese Brownies for Persaraan~

Posted by : Umieja at 5:08 PM 0 Comments

Repeat order dari Kak Pinat. Kek Steam Cheese Brownies utk dihadiahkan kepada bossnya sempena persaraan beliau. Tq Sis Pinat.

Topping ganache dan white choc...




~Steam Cheese Brownies for Makan-makan~

Posted by : Umieja at 2:12 AM 0 Comments

Nyummmm.... Lagi Kek Steam Cheese Brownies repeat order oleh kak pinat. Katanya tak yah deko sbb nak makan2 dgn familynye di Kedah... Jauh kek ni p merantau. Tq kak pinat. Sweet kan nama kak pinat as sweet as peanut butter! I loiikee...


~Steam Cheese Brownies for Anniversary~

Posted by : Umieja at 2:09 AM 0 Comments

Kek Steam Cheese Brownies ini diorder oleh rakan sepejabat utk awek yg dikasihinye... Sempena 2 tahun perkenalan.. So suwiitttt.. (^.^)... Semoga mereka lekas ke jinjang pelamin...hehhee


~Oreo Choc for Hantaran~

Posted by : Umieja at 2:02 AM 0 Comments

Tempahan Oreo Choc dari Kak Ramlah utk hantaran perkahwinan anak buahnya. Kak Ramlah request choc tema warna putih biru tertulis "Aizat luv Eja" . saya masukkan inti kacang dan biskut oreo dlm choc tersebut. Alhamdulillah Kak Ramlah berpuas hati dan akan order lagi katanya. Tq kak for d support...

Congrats ya!!






~Salam Aidil Adha~

Posted by : Umieja at 1:43 AM 0 Comments

Tempahan Steam Cheese Brownies dari customer untuk makan-makan sempena Hari Raya Aidil Adha tahun lepas... korek2 folder terjumpa file ni.. i upload je la hehe..sgt eksotik.. hahaha






~Hot Item Pilihan Customer~

Posted by : Umieja at 1:34 AM 0 Comments

Saya perkenalkan... Kek Choc Ganache...sangat sedap... Memang pilihan kebanyakan customer.. Kepada sesiapa yang tak tahan tengok coklat..saya persembahkan.. super duper double triple chocssss...







~Oreo Choc for Birthday~

Posted by : Umieja at 1:19 AM 0 Comments

Kali ni pun Oreo Choc.. hehe Alhamdulillah ramai customer yg berkenan dgn Oreo Choc nih hehe... Order dari Dr Nolila sempena besday anak lelakinye 40pcs kesemuanya... Pelbagai design bertemakan boy... Tqvm Dr...


~Tempahan Choc Oreo Prof. Siti~

Posted by : Umieja at 1:05 AM 0 Comments

Order dr Prof Siti Shapor sempena syarahan inaugural beliau... Oleh kerana syarahannye mengenai bidang akua dan citer pasal ikan so dia request Oreo Choc bentuk ikan. 160pcs kesemuanya untuk tetamu yang hadir... beliau juga pernah order Moist Chocolate Cake. Tq Prof sudi order dr saya yg masih belajar... tqvm (^.^)

Kata hubby ini ikan kapkoi hehehe